Skip to content

Juletræernes økologiske liv

Forår hos juletræerne

Juletræerne har nu fået sat fuglepinde på. Det skal til, fordi de mange forårsglade fugle gerne vil sidde højt og synge udover ådalen. Men sidder fuglene øverst på de nye skud, så bliver skuddene ødelagt. Derfor er hele familien ude og sætte fuglepinde på toppene, så både juletræer og solsorte er tilfredse.

Fuglepinde sættes på...

... Nogle er nemmere end andre

Økologi giver liv omkring træerne

Økologiske juletræer må ikke sprøjtes med gift. Men der er mange ting et kommende juletræ skal kæmpe imod. F.eks. er der andre konkurrende planter og skadedyr som bladlus. Heldigvis kommer man langt som økologisk landmand med tålmodighed, arbejdsomhed og hjælp fra sådan nogle som de her...

Mariehøns spiser nemlig bladlusene

Dyrene omkring juletræerne

Her kan du se nogle af de dyr, der lever omkring juletræerne. Rådyrene holdes væk fra de nye træer, fordi de elsker at gumle i de nye skud. Derfor er træerne hegnet ind. Mange store gamle træer får lov at stå uindhegnet. Her er der derfor et spændende og mangfoldigt dyreliv.

Rådyr under pelsskift
Ræv i januarnatten
Grævling i februarnatten

Netning af juletræer

Det er ingen sag at få gjort træerne flytbare med en god netnings-maskine

Ingen gift - og kun økologisk gødning

Hemgården er et økologisk landbrug. Dvs at der ikke bruges nogen former for gift. Konkurrerende planter holdes nede med mekaniske hjælpemidler så som buskrydder. På den måde kan de små juletræer alligevel godt klare sig og vokse sig store uden brug af gift. Det kræver en del arbejde, men det er det hele værd.

Ind imellem trænger træerne til lidt næring. Istedet for kunstgødning, som hverken er bæredygtigt eller økologisk, bruges økologisk hønsegødning. Derved støtter vi (og du) også økologiske hønseproducenter.

Økologisk gødning og udstyr til buskrydderen